Gravad sötsur strömming

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Gravad sötsur strömming

Den hemmagravade, sötsura strömmingen tar ett par dagar att förbereda, men passar sedan perfekt till midsommarlunchen. Den sötsura såsen ger strömmingen lite extra sting. Servera med färskpotatis och knäckebröd.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Gravad sötsur strömming

Ingredienser

10 portioner
1 kg  strömmingsfiléer
8   vitpepparkorn
5 dl  vatten
1 dl  ättiksprit (12%)
2 msk  salt

Sötsur sås

1 dl  vit sirap
1 dl  ättiksprit (12%)
1/2 dl  vatten
3 dl  vispgrädde
2 - 2 1/2 msk  sweet chilisås
1 krm  salt
2 krm  vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.

Gör så här

Tips

Börja med strömmingen två dagar innan den ska serveras.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd strömming från Hälsingland
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömmingslåda à la Jacob
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Svenska boquerones
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tonys gravade strömming
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga