Tonys gravade strömming

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Tonys gravade strömming

Gravad strömming i en härlig sås där vitlök och senap möts i en krämig blandning av majonnäs och gräddfil. Den gravade strömmingen får även sällskap av smakrik löjrom och en aning finskuren dill.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Tonys gravade strömming

Ingredienser

4 portioner
800 g  rensad strömming (livsmedelsverket rekommenderar att strömmingen varit fryst i 2 dygn)
5 dl  vatten
1 dl  ättiksprit (12%)
2 msk  salt

Sås

3 - 4   vitlöksklyftor
1 krm  malen vitpeppar
2 msk  skånsk senap
1 dl  majonäs
1 dl  gräddfil
100 g  löjrom
1/2 dl  finskuren dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Mycket bra men *måste* mogna minst två dygn. Innan dess för skarp smak av vitlöken och senapen. Föreslår också att byta löjrom mot något billigare eftersom den inte bidrager till smaken.

Bo

2007-12-29

Testa liknande recept

Sotare med färskpotatis
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamströmming med korianderyoghurt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sotare med citronolja
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt strömming med morotssallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Surströmmingsklämma
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sotare med ansjovispotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga