Gratinerade pastarullar
Gratinerade pastarullar tar en liten stund att göra men är en trevlig, mjuk och festlig rätt. Varvar du zucchini, ricottaost och Serranoskinka på lasagneplattorna får du sagolikt söta små stubbar.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006
Ingredienser
4 portioner
ca 300 g zucchini
2 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
2 askar ricottaost (à 250 g)
1 burk färdig tomatsås (à 500 ml)
200 g skivad serranoskinka
salt
peppar
1 kruka basilika
1/2 dl färskriven parmesan
För alla
Läs ingredienserna på såsen. Innehåller ägg, gluten och mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor som förkokas några minuter så att de går att rulla. Välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för ricotta och mjölkfritt ostalterativ i stället för parmesan och välj mjölkfritt bröd.
Gör så här
Tips
Festligt att servera pastarullarna på höjden. Alternativ till skinkan är salami eller tunna skivor rökt lax. Utan skinka blir det också en trevlig vegetarisk rätt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 580 kCal
Fett20 g
Kommentarer
En god rätt. Vi använde oss av icas pastasås med ricotta istället för att använda ricottaost och så lade vi skivor av emmenthalerost i rullarna istället för ricotta (då hade vi lite av pastasåsen i rullarna för att det inte skulle bli torrt). Mums!
Tina
2007-06-02Enkelt att göra, men lite kladdigt. Bra att förberedda och ställa in i ugnen när gästerna kommer. Passar utmärkt till ett gott rödvin. Gästerna blev mycket imponerade.
Emma
2006-08-14En kanon go rätt! Tar en liten stund, men i övrigt var det jätte smarrigt. Välvärt att pröva!
Jessica
2006-03-12