Glutenfri vegolasagne med Folke
En mustig och obeskrivligt god glutenfri lasagne med umamirik aubergine, krämig färskost, matiga gröna linser och en fyllig basilikadoftande tomatsås. Pricken över i:et är den heta pesto arrabiatan och Folke-osten som lyfter rätten till en helt ny smaknivå. Grädda lasagnen i ugnen till osten smält till perfektion och alla smaker gift sig.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 aubergine
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
2 förp, kokta gröna linser (à 380 g)
2 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
200 g färskost (av cream cheese-typ)
2 dl mjölk
130 g pesto arrabbiata
2 dl riven ost (gärna Folke)
250 g glutenfria lasagneplattor
Till servering
pesto
sallad
För alla
Kontrollera innehållet i pastasåsen och peston.
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av cream cheese och mjölk.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i lasagneplattorna.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God smak! Men jag minskade pesto arribiata till hälften, ändå blev det starkt. Men som sagt en god lasagne som jag kan tänka mig att laga igen.
Siw
2023-10-01Gott!
Lena
2022-08-30Gott men jag saknar en mer bärande smak blev lite jolmigt och upplevelsen en aning ”mjölig”, av linserna förmodar jag. Funderar på om lite citron, solrosfrön och någon morot kanske skulle ge en piggare rätt 😊
Dan
2021-11-21