Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

Glasnudlar gör sig fantastiskt bra i sallader med smakrik dressing. I det här receptet består dressingen av lime, rörsocker, fisksås, risvinäger och chilipeppar. Låt nudlarna ”marinera” lite i dressingen innan servering för en extra smarrig smakupplevelse.

Ingredienser
4 portioner
100 g glasnudlar
1 msk sesamfrön
1 liten finstrimlad morot
1/2 strimlad rödlök
2 hjärtsalladshuvuden
1 st röd chili
1 msk olja
2 msk fisksås
1 msk risvinäger
juicen av 2 lime
2 tsk rörsocker
300 g skalade räkor
1/2 kruka mynta
1/2 kruka koriander
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi927 KJ / 221 kCal
Fett5 g
Salt2.9 g
Kolhydrater28 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
21 stMycket gott. Blev ännu bättre med lite soya och fisksås och vitlök när räkorna stektes.
Helena
Enkelt och otroligt gott och
Katarina
Så gott & fräscht! Vi gör den om & om igen!
Lena