Getostcrostini med kiwikompott

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Getostcrostini med kiwikompott

Gästerna kommer att älska den här aptitretande crostinin. Mixad crème fraiche- och getoströra breds på varma rostade baguetter och toppas med en syrlig kiwikompott som innehåller bland annat chili, purjolök och senapsfrön.

Getostcrostini med kiwikompott

Ingredienser

6 portioner
1   baguette
1 msk  olja
100 g  getost
1 dl  crème fraiche
1 - 1 1/2 krm  peppar

Kiwikompott

4   kiwi
1   bit purjolök (1 bit motsvarar ca 10 cm)
1/2   röd chili t ex spansk peppar
1 msk  olja
1/2 dl  socker
2 msk  vatten
1 msk  ättiksprit (12%)
1 tsk  gula senapsfrön
2 krm  salt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att brödet ej innehåller ägg. Känsliga allergiker bör välja ost utan koserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Syrlig frisk smak. Ej alltför söt för diabetiker.

Villy

2005-02-08

Testa liknande recept

Baguette med getost och fikon
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini med getoströra & fikon
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini med getost, fikon och pumpafrö
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini med chèvrekräm
Betyg 3.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkla vitlöksbröd (bruschetta)
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokadotoast
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga