Fryst hallon- och marängtårta

Fryst hallon- och marängtårta är en himmelskt god efterrätt. De spröda tårtbottnarna av maräng fylls med vispad grädde, hallon, kvarg, äggulor och florsocker som fryses ned innan servering. Dekorera tårtan med skal av lime.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Gör så här
01:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi728 KJ / 174 kCal
Fett10 g
Salt0.06 g
Kolhydrater18 g
Protein2.9 g
Kommentarer
25 stHej, Varför bör man inte ha tårtan fryst längre än en vecka?
Lena
Hej Lena! Smaken på tårtan kan försämras ju längre den är i frysen. För bästa smak så ska tårtan inte vara fryst allt för länge. Ett tips är skära den frysta tårtan i portionsbitar och ta fram så många bitar i taget som du behöver, om alltså hela tårtan inte skulle gå åt på en gång. 😊 Hälsingar Elina
ICA-köket
Jätte god tårta, i originalreceptet från 2009 är det kesella istället för kvarg i receptet (föredrar kesella).
Kristina
Hej Kristina! Det går jättebra, kesella är ju kvarg. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej Undrar var man köper svenska frysta halllon? Aldrig sett i affären?
Jenny