Recept: Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

42 röster

Recept på en oemotståndlig och syrlig citronmoussetårta med passionsfrukt. Du gör den av bland annat mandelmassa, ägg, grädde, citron och passionsfrukter. Gör tårtan i tid, frys in och servera den krämiga efterrätten kall.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2004.

Ingredienser

12 bitar

  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor

Fyllning

  • 4 dl vispgrädde
  • rivet skal och juice av ca 1/2 citron
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 4 passionsfrukter

Så här gör du

  1. I god tid före festen: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvita.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Vispa grädden hårt. Vispa ner skal och juice från citron, florsocker och äggulor. Bre ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen fram till festdagen (minst 4 timmar).
  5. 30 minuter före servering: Ta fram tårtan.
  6. Dela passionsfrukten och gröp ut fruktköttet med en sked. Häll det över tårtan. Låt tårtan stå framme. Tårtan kan också frysas efter att passionsfrukten lagts på.