Frikadeller på kalvfärs i tomatsås
Bjud på italienska frikadeller till middag! Dessa saftiga kalvfrikadeller är smaksatta med citron, parmesan och basilika. De smakrika köttbullarna får koka i tomatsås och serveras med spaghetti kokt till perfektion.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 msk konc grönsaksfond
3 dl vatten
1 tsk salt
500 g kalvfärs
1 ägg
1 tsk finrivet citronskal
1 dl hackad basilika
1 dl finriven parmesan
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
4 port spaghetti (4 port motsvarar ca 300 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En favorit som återkommer. Gillas av alla i familjen, från 4 år.
Anne
2022-09-23Detta är en favorit som återkommer med jämna mellanrum. Alla i familjen gillar det! Från 10 år och uppåt.
Sara
2022-01-15Supergott!!
Lena
2021-12-11