Fisksoppa i melonskal
Denna fisksoppa med thailändsk touch serverad i melonskal gör garanterat succé på din fest. Fisk, musslor, kokosmjölk och currypaste ger mycket smak tillsammans med citrongräset, vitlöken och ingefäran. Soppan garneras med basilika och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
Ingredienser
4 portioner
600 g fast fisk (t ex hälften lax och hälften kolja)
500 g musslor med skal
2 cantaloupemeloner à ca 600 g (galiameloner går smakmässigt också bra, men då blir soppan blekvit till färgen)
2 fiskbuljongtärningar
3 dl vatten
1 lime
1 - 1 1/2 msk rödvinsvinäger
1 - 1 1/2 dl vitt kryddigt vin (t ex gewurztraminer)
1 citrongräs
1/2 - 3/4 röd chilifrukt (utan kärnor)
2 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära
1 - 1 1/2 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
1 tsk grön currypaste
200 - 225 g haricots verts, sockerärter eller tahiländsk sparris
salt
1/2 kruka hackad färsk koriander
basilikablad till garnering
Gör så här
Tips
Ett alternativ till musslor är skalade räkor eller kokta havskräftor som tillsätts soppan strax före serveringen för att bli varma.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Trevligt och gott! Familjen gilar inte musslor, så vi la i räkor istället och lät räkskalen koka med i fonden från början.
Lena
2011-01-15Mycket gott! Smaken känns äkta thailändsk. Ät gärna på thai curry-vis med jasminris.
Sonja
2006-08-04Den absolut bästa fisksoppa jag ätit. Den är rolig att göra och serveras vackert och originellt i melonskalen. En succé!
Lisbeth
2005-04-09