Fisk provençale

Betyg 4 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Fisk provençale

Fisk provençale är ett gott och enkelt recept som måste provas! Blanda rotfrukter och grönsaker tillsammans med örter och kryddor och rosta i ugnen ca 25 minuter. Lägg på torsk och halverade körsbärstomater och tillaga ytterligare ca 10 minuter. Servera med en klick svalkande gräddfil och gärna bröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013

Fisk provençale

Ingredienser

4 portioner
600 g torsk
600 g fast potatis
1 zucchini
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk olivolja
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 tsk timjan
salt
peppar
250 g körsbärstomater
1 1/2 dl gräddfil

Gör så här

00:25:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Panerade och stekte fisken istället. Mycket gott!

    Linda

Näringsvärde per portion

Energi1692 KJ / 403 kCal
Fett12 g
Salt1.3 g
Kolhydrater37 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Tapenadetorsk med zucchini
    Betyg 2.8 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tortillagratäng
    Betyg 3 av 5.100 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Heta kycklingburritos
    Betyg 3.1 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad