Finska pinnar
Klassiska småkakor med pärlsocker och mandel på är en given favorit till fikat. Dessa smarriga finska pinnar på mördeg är enkla att baka och försvinnande goda. Oavsett om du är en van hemmabagare eller en glad amatör är det lätt att lyckas med dessa kakor!
Ingredienser
ca 30 st
1 dl sötmandel (1 dl motsvarar ca 60 g)
3 bittermandlar
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1/2 dl strösocker
100 g smör
Garnering
ca 1/2 dl sötmandel
1 äggvita
ca 2 msk pärlsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför är inte alla ingredienser i vikt? Varför inte trycka in vikten på strösocker när allt annat är i både vikt och volym?
Henrik
2024-04-12Bra
Patricia
2020-06-04Vore bra om receptet / artikeln rensades från tröttsam rasism.
Mira
2019-10-17Hej Mira! Tack för din kommentar och vi ber om ursäkt för det dåliga valet av ingressen. Du har helt rätt, ingressen behövde ses över. Vi har nu bytt ut ingressen. Ha en bra dag! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-10-18