Coeur de filét Provencale
För att göra en riktigt bra oxfilé provencale används mittendelen som är den möraste delen av oxfilén – därav det franska namnet Coeur de filét Provencale. I vårt originalrecept får köttet och den råstekta potatisen smak av både vitlök och örter vilket för tankarna till Provence. Servera gärna tillsammans med haricot verts inlindade i bacon.
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten)
salt och svartpeppar
1 msk smör
Vitlökssmör
1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
100 g rumstempererat smör
1/2 tsk worcestershiresås
Råstekt potatis
900 g potatis (gärna amandine)
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 msk olja
Tillbehör
150 g haricots verts (bönor)
4 skivor bacon
persilja
2 msk ströbröd
1 msk olivolja
4 tomater
För alla
Läs nogrannt innehållet på worcestershiresåsen och ströbrödet. Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfritt: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein).
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför har ni ändrat receptet? Jag vill ha det gamla tillbaka.
Mattias
2024-03-16Tack Mattias för din fråga. Vad jag kan se har vi inte ändrat i receptet. Kanske var du ute efter detta recept? https://www.ica.se/recept/flaskfile-provencale-730026/ Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-03-19Lätt att använda och väldigt bra blev det!🤗
Sven
2022-12-02Hej, En fråga, kan jag inte lika gärna steka potatisen i ugn genom att lägga skivorna som tegelpannor på ett bakplåtspapper?
Carin
2022-03-02