Fetaostpiroger
Dessa grekiskinspirerade härliga smördegspiroger med fetaost, spenat, vitlök och hasselnötter svänger du ihop på under en timme! Passar utmärkt som mingelmat eller på buffébordet!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
10 bitar
1 paket fryst smördeg (à 5 plattor, 425 g)
400 g färsk spenat
1/2 dl hasselnötter
3 vitlöksklyftor
1 dl bladpersilja
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk rosépeppar
100 g fetaost
1 ägg
1 msk vatten
För alla
Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i smördegen. Uteslut ägget och fäst samman degen med vatten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1080 KJ / 260 kCal
Fett20 g
Kolhydrater15 g
Protein6 g
Kommentarer
Kan man förbereda o frysa in?
Berit
2021-06-15Ska man skära upp i trekanter före eller efter gräddning?
Sari
2021-05-25Hej Sari! Du ska skära i trekanter efter gräddning. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-05-25Otydligt recept..
Lana
2021-02-25