Färskpotatissallad med rucola

Betyg 4.5 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 29 kommentarer
Färskpotatissallad med rucola

Färskpotatissallad med rucola är en klar favorit under sommarens alla festmåltider. Här är ett underbart och lättlagat recept på potatissallad med potatis, soltorkade tomater, rucolasallad, dijonsenap, valnötter och parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Färskpotatissallad med rucola

Ingredienser

6 portioner
1 kg kokt, kall potatis
ca 1/2 förp rucola (à 65 g)
4 soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
3 krm nymald svartpeppar
1 tsk salt
50 - 70 g valnötskärnor
50 g färsk parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

29 st
  • En fråga, ska potatisen vara kall eller ljummen? Mvh Therese

    Therése

  • En stående rätt hos oss till grillat! Håller längre om man har ruccollan bredvid. Och kanske rädisor blandat i istället. Tar lite mindre olja och en skvätt vatten. Salladslök eller purjolök gör den lite mildare…

    Emelie

  • Favorit på sommaren till grillat. Men, tycker inte om dijonsenap så den utesluter jag. Toppenrecept som går att variera i det oändliga. Sparris, rädisor, ärtskott, ärtskidor, lök i olika former. Ibland byter jag även ut parmesanen mot Västerbottenssost. 😋 Smular ibland även ner fetaost och blandar i några pinjenötter. Som sagt, i oändlighet😄

    Carina

  • Ser god ut men senaps kålen förstör hela rätten.

    Per

  • Mycket god.Har gjort den många gånger till grillat.

    Gerd

  • Höjdarrecept som blivit ett stående inslag till grillen på midsommarafton. Lägger alltid till mer ruccola och också rödlök - mums!!

    Christel

  • Gott recept. Men när jag köpta hem detta genom "lägg till varor i varukorgen" så skickade ICA hem 7 påsar ruccola med 200 gram vardera. I receptet står det 20 ruccolablad... Hur tänkte ni nu?

    Michelle

    Hej Michelle! Här verkar det smugit sig in en bugg. Vi behöver se över detta och återkomma. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Fantastiskt god potatissallad och väldigt uppskattad. Tog dock både mer ruccola och soltorkade tomater. Kommer göras fler gånger!

    Emelie

  • Väldigt god, men tycker det är oerhört snålt tilltaget med fyra soltorkade tomater till ett kilo potatis?! Och 20 ruccolablad? Två rejäla nävar ruccola och en halv burk tomater tog jag, varför snåla på smakerna..?

    Elin

  • En fantastiskt trevlig potatissallad, passar bra till rökt rådjur eller annat vilt.

    Stefan

Näringsvärde per portion

Energi1663 KJ / 397 kCal
Fett24 g
Salt1.69 g
Kolhydrater35 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Pane pecorino
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ingelas valnötsås
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvresallad
    Betyg 4.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matvetesallad med aprikoser och getost
    Betyg 3.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizzatarte med melon och fetaost
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad