Recept: Matvetesallad med aprikoser och getost
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 15 min

Matvetesallad med aprikoser och getost

Betyg
15 röster

Har du testat matvete? Inte? Då är det dags att laga denna fantastiska matvetesallad med aprikoser och getost, den är formidabel! Enkel att göra och smakar förträffligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010.

Ingredienser

  • 1 påse rucola (à 70 g)
  • 1 burk matvete (à 400 g)
  • 1 burk inlagda aprikoser (à 400 g)
  • 100 g getost av chèvretyp
  • 1 påse valnötter (à ca 50 g)
  • 1 msk olivolja (gärna med citronsmak)
  • flingsalt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Lägg rucolan på ett fat. Låt matvetet rinna av och fördela över rucolan. Låt aprikoserna rinna av och skär i klyftor.
  2. Fördela aprikoser, smulad getost och lätt krossade valnötter över. Ringla över olja. Toppa med lite flingsalt och peppar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: välj annan ost lagrad mer än 3 mån eller laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.