Färsfyllt kalkonbröst
Kalkon är lite festligare än vanlig kyckling, så varför inte testa färsfyllt kalkonbröst nästa gång det vankas middagsbjudning? Du fyller kalkonbröstet med en läcker blandning av köttfärs, salsiccia, ris, konjak, vitlök, muskot och persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002
Ingredienser
6 portioner
1 kalkonbröst (1 = ca 1,2 kg)
1 gul lök
1 msk smör
250 g köttfärs eller blandfärs
50 g salsicciakorv (fläskkorv)
75 g kokt ris (75 g kokt = ca 1/2 dl okokt)
2 ägg
3 msk konjak eller brandy
1 vitlöksklyfta
1 krm nymalen muskot
1 dl hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Rätten är fri från gluten under förutsättning att den bruna såsen är redd med t ex majsstärkelse. I övrigt innehåller rätten laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut smöret och använd i stället laktosfritt ellermjölkfritt margarin eller olja. Kontrollera innehållet i brunsåsen.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 6 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer