Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Färsfyllda paprikor

2 röster

Vackra paprikor fyllda med en magnifik smakrik röra av köttfärs. Paprikorna blir fräcka att servera och underbart goda när de bakas i ugnen. Servera med ris och strö över rostade sesamfrön.

Ingredienser

  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl vatten
  • 400 g blandfärs
  • 1/2 dl ostronsås
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 2 röda eller gröna paprikor
  • ev rostade sesamfrön

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop majsmjöl och vatten. Låt svälla en stund.
  3. Blanda färs, ostronsås, ägg och mjölblandningen. Salta och peppra.
  4. Dela och kärna ur paprikorna. Skär bort en bit av bottnen så att paprikorna står stadigt.
  5. Fördela färsen i paprikorna, lägg över på ett ugnssäkert fat. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter.  Servera med ris, ostronsås och eventuellt rostade sesamfrön.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.