Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
1
Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar är en klassisk rätt som det finns många olika varianter av i Mellanöstern och länderna runt Medelhavet. Just dessa med namnet Dolmeh barge mo har persiskt ursprung. Otroligt goda små munsbitar på buffébordet eller till en massa meze.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar

Ingredienser

35 st
1   gul lök
2 msk  olivolja
150 g  lamm- eller nötfärs
1 dl  hackad mynta
1 dl  hackad persilja
1 tsk  gurkmeja
1 tsk  paprikapulver
3/4 tsk  salt
1/2 krm  peppar
1   förp kokta linser (à ca 300 g)
5 dl  kokt kallt basmatiris
1/2   burk vinblad i lag (à 620 g)
1 msk  strösocker
1 dl  färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per vinbladsdolme.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Vad är det för linser man ska använda i receptet? Röda linser? Gröna linser? Var lite otydligt :)

Vanessa

2021-10-23

Näringsvärde per portion

Energi192 KJ / 46 kCal
Fett1.3 g
Salt0.33 g
Kolhydrater6.3 g
Protein1.9 g

Testa liknande recept

Ris med cornflakes
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sabzi polo ba mahi- fisk med dillris
Betyg 3.4 av 5.
153 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Khoresh Bademjan – Auberginegryta med lamm
Betyg 3.8 av 5.
169 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk kyckling med zucchiniris
Betyg 3.3 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biryani – Rispilaff med kyckling
Betyg 3.2 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk linsgryta med rotselleri och mandel
Betyg 3.7 av 5.
138 personer har röstat
Under 45 min att tillaga