Dillkött
Ett avancerat men ytterst smakfullt recept på dillkött har du här. Kalvköttet har en underbar sås av finhackad dill, smör, grädde och en särskild lag. Servera det möra dillköttet tillsammans med kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
Ättikslag
Sås
Till servering
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Klimatanpassa
Mängden kött kan halveras, till 750-800 g. kött = 150 g. kött/portion efter tillagning. Lammkött har en lägre klimatpåverkan än nötkött, väljer du lamm minskar du klimatpåverkan med en tredjedel. Lägg gärna till fler grönsaker, som palsternacka eller rotselleri, så räcker det till fler! Eller, varför inte prova vårat recept på dillkött med kyckling? En rätt som har närmare 90% lägre påverkan på klimatet tack vare kycklingen.
Näringsvärdet är beräknat med en portion potatis, tomater och haricot verts.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tycker ni på Ica som gjort detta recept att proportionerna stämmer med tanke på mängden av ättika. Helt förvrängt att ni kan lämna ut ett sådant recept. De som inte kan laga mat eller är nybörjare förstör en fin bit kalvkött och får munnen och matstrupen förstörd. Dåligt!
Eva
2024-02-05Hej Eva! Vi har skrivit att man ska smaka av med ättikslagen i receptet så att man kan börja med lite och sen smaksätta med mer lag efter eget tycke. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-06Charlie går alldeles utmärkt. Jag brukar göra på fläsklägg , blir underbart gott och väldigt prisvärt . Hur ICAs kockar inte kan säga att det blir lika gott är för mig en gåta .
Tobias
2023-10-01Kan jag byta ut kalv eller lamm emot griskött?
Charlie
2023-05-21Hej Charlie! Våra kockar hälsar att det är inget de skulle rekommendera, det blir godast med kalv- eller lammkött. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-23