Desserttallrik

Betyg 2.7 av 5.
39 personer har röstat
0
Desserttallrik

Avsluta middagen med en liten tallrik suveräna sötsaker. Ljuvliga choklad- och hasselnötstryfflar och en söt och lite seg mandelkaka med saffrans-och konjaksgrädde gör susen. Toppa mandelkakan med bär som havtorn, hjortron och björnbär. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Desserttallrik

Ingredienser

12 portioner

Choklad- och hasselnötstryffel

150 g  mörk choklad
1/2 dl  hackade hasselnötter
1/2 krm  flingsalt
1 1/2 dl  vispgrädde
1 msk  flytande honung
25 g  rumsvarmt smör
kakao att rulla i

Mandelkaka med saffrans- och konjaksgrädde

250 g  mandelmassa
1   äggvita
1/2   påse saffran (1/2 påse motsvarar 1/4 g)
1 1/2 msk  konjak
2 dl  vispgrädde
1 msk  socker

Till servering

frysta tinade bär, t ex havtorn, hjortron och björnbär

För alla

Fri från gluten. Mandelkakan innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden i tryffeln mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt matfett. Byt grädden i mandelkakan mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning.

 

Gör så här

Choklad- och hasselnötstryffel. Ger ca 25 stycken.
Mandelkaka med saffrans- och konjaksgrädde. Ger 12 stycken.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Fyllda dadlar
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nougatägg med hackad mandel
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fikon- och amarettotoppar
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Björnbärsmazarin 
Betyg 3.6 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelrulle med tranbär
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Söt sushi med mandelmassa
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga