Fikon- och amarettotoppar

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
2
Fikon- och amarettotoppar

Fikon, smör, ströbröd, amaretto och mandelmassa mixas ihop i en matberedare för att sen formas till toppar och doppas i choklad. Dessa fikon- och amarettotoppar är utsökt hembakat godis som tack vare fikonen och mandelmassan får ljuvliga smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Fikon- och amarettotoppar

Ingredienser

35 st
200 g  torkade fikon
50 g  smör
150 g  mandelmassa
1/2 dl  amarettolikör
2 dl  ströbröd
300 g  mörk choklad

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin. Använd mjölkfritt ströbröd. Välj ren, mörk choklad av god kvalitet.
Gör äggfri: välj ströbröd utan ägg.

Gör så här

Tips

Vill du göra egen mandelmassa till ditt julgodis? Spana in det här receptet på hemgjord mandelmassa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Så goda och enkla att göra!

Fredrik

2019-12-10

Jättegoda, jättelätta att göra! Mums!

Lotta

2009-12-19

Näringsvärde per portion

Energi420 KJ / 100 kCal
Fett4 g

Testa liknande recept

Vita fikonbollar
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Julkaka med frukt och nötter
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllda dadlar
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxig julkaka
Betyg 2.8 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mazariner med fikon, citron och kardemumma
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga