Crèma Catalana med sockerstekta kålrötter

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
0
Crèma Catalana med sockerstekta kålrötter

Ett utsökt recept för dig som gillar crème brulée men vill prova en annorlunda variant. Crèma Catalana är en krämig dessert med smak av kanel och apelsin och serveras med söta kålrötter. Passar perfekt till jul!

Crèma Catalana med sockerstekta kålrötter

Ingredienser

4 portioner

Crèma Catalana

3 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
1   kanelstång
1   apelsin (rivet skal)
4   äggulor
1/2 dl  socker

Kålrötter

200 g  skalad kålrot
2 msk  smör
1/2 dl  rårörsocker

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde, mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2062 KJ / 493 kCal
Fett40.2 g
Kolhydrater28.3 g
Protein5.1 g

Testa liknande recept

Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokta äpplen i must
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frasig rulle med kålrot och nötter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga