Crèma catalana

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Crèma catalana

Crema Catalana är en krämig spansk dessert med smak av kanel och citron eller apelsin. Den får först stelna i kylskåpet och täcks därefter med ett karamelliserat lager socker inför servering. Crema Catalana är perfekt för dig som vill avsluta middagen med något som känns både festligt och lyxigt.

Två runda portionsugnsformar fyllda med crème med en karamelliserad yta.

Ingredienser

6 portioner
1 citron eller apelsin
6 dl mjölk
1 kanelstång
5 stora äggulor
2 1/2 msk majsstärkelse
1 1/4 dl strösocker

Till servering

rörsocker till karamelltäcke

Gör så här

00:05:00
04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Goda smaker. Blev lite lös trots att jag mätte temperaturen noggrant.

    Kerstin

Näringsvärde per portion

Energi803 KJ / 192 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater28 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Crème brulée med citron
    Betyg 4.7 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Risgrynsbrûlée med marinerad sharon
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelcrème brûlée
    Betyg 2.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varm äggtoddy med apelsin och vanilj
    Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Apelsinsoppa
    Betyg 1.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad