Citronkräm
En krämig och god citronkräm som är kanonbra att lägga emellan dina tårtbottnar. Juicen från citronerna ger en syrlig smak som passar bra till många tårtor. En välsmakande kräm som går enkelt och snabbt att vispa ihop.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002
Ingredienser
3 dl
2 dl strösocker
3 ägg
juicen av 2 citroner (juicen av 2 citroner motsvarar ca 1½ dl)
50 g smör
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.Receptet är uppdaterat aug 2021.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.Receptet är uppdaterat aug 2021.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott, jag tog med zesten från citronerna och den blev lagom syrlig🙂
Eva
2024-02-09Supergod! Blev en riktig hit i tårtan :)
Jennifer
2023-07-21Vad göra om krämen blir för lös? Ami
Ann-marie
2021-06-24