Chokladkaka med chokladkräm och bär

Betyg 4.1 av 5.
414 personer har röstat
42
Chokladkaka med chokladkräm och bär

Chokladkaka med chokladkräm och bär är den perfekta efterrätten som passar alla åldrar och vid alla tillfällen. Denna delikata dessert med en härlig chokladbotten och en krämig chokladkräm ovanpå dekoreras med färska bär.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Chokladkaka med chokladkräm och bär

Ingredienser

8 portioner
100 g  smör
2   ägg
2 dl  strösocker
1 dl  vetemjöl
1/2 dl  kakao
1 tsk  vaniljsocker

Chokladkräm

1 dl  vispgrädde
200 g  mörk choklad (bakchoklad)
1 tsk  vaniljsocker

Garnering

1 l  färska bär (t ex hallon)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett, grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfri choklad.
Receptet uppdaterat juli 2021.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
414 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Hur var originalreceptet på krämen? Den var lite svår att få att stelna men brukade ha i frysen innan. Kollade gamla buffe nummer men hittade inte. Var det 2000, vilken månad publicerades den? mvh Sara

Sara

2024-03-20

Hej Sara! Det gamla receptet var 2 dl vispgrädde och 200 g choklad. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-26

Super gott och enkelt, brukar göra dubbla sats och minska socker med 1 dl. Lika gott och omtyckt här hemma. Nu har jag gjort en och såg att jag saknar vispgrädde hemma, kan man ta mar Grädde istället och i så fall hur mycket? Tack😊

Suzanne

2023-09-30

Hej Suzanne! Menar du matlagningsgrädde istället för vispgrädde? Vi har inte provbakat med något annat än vispgrädde så vi vågar inte lova att det blir bra med matlagningsgrädde men sannolikt funkar det också. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-10-03

Hur kommer det sig att smöret rinner ut ur nya formen som jag just köpt på Ica? Nåt fel när jag blandar smeten? Varför läcker kakformen?

Åsa

2023-06-05

Hej Åsa! Det händer tyvärr ganska ofta att formar med löstagbar kant läcker. Det är bra att ha formen på en ugnsplåt med bakplåtspapper på plåten när du gräddar så slipper du rengöra ugnen. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-19

Näringsvärde per portion

Energi2035 KJ / 487 kCal
Fett30 g
Salt0.22 g
Kolhydrater47 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Chokladkaféets kladdkaka
Betyg 3.7 av 5.
253 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad chokladkaka med nötter
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär
Betyg 4 av 5.
251 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tranbärschokladkaka med vit chokladmousse
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabbkaka
Betyg 4 av 5.
154 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sockerkaka med citron
Betyg 3.8 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga