Chokladglass och havtornssorbet

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Chokladglass och havtornssorbet

Kanske inte den tjusigaste uppläggningen, men i den här desserten talar smakerna för sig själv. Chokladglassen med fyllig chokladsmak blir len och luftig i glassmaskinen, sorbeten med pigga havtornsbär syrlig och fräsch. Ljuvlig kombo och ljuvligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Chokladglass och havtornssorbet

Ingredienser

6 portioner

Chokladglass

200 g  mörk choklad (70 %)
3 1/4 dl  mjölk
3 1/4 dl  vispgrädde
2 msk  sirap av glykos
3   äggulor
4 1/2 msk  socker
2 msk  kakao
ca 1/4 krm  salt

Havtornssorbet

1   paket frysta havtorn (à 225 g)
3 dl  vatten
2 3/4 dl  socker
3 msk  sirap av glykos

För alla

Chokladglass: Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj ren mörk choklad av god kvalitet. Använd laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj ren mörk choklad av god kvalitet. Ersätt mjölk och grädde med t ex ris-, havre- eller soja-baserade ersättningsprodukter.
Innehåller ägg.

Havtornssorbet: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2218 KJ / 530 kCal
Fett16 g
Salt0.5 g
Kolhydrater89 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Chokladtryffelpaj
Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonsorbet fylld med vaniljmascarpone på chokladkexbotten
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsgranité med citron
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ananassorbet
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sorbet à la rose
Betyg 2.4 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga