Chicken paneng curry

Betyg 3.9 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Chicken paneng curry

Här går det undan! Strimlad kyckling får fräsa i stekpannan tillsammans med tärnad paprika och klyftad lök. Blandas ihop med en välbalanserad paneng curry som sätter den perfekta knorren på kycklinggrytan. Smaker som tar dig till Thailand!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013

Chicken paneng curry

Ingredienser

4 portioner
4 port ris, gärna basmatiris
1 gul paprika
1 gul lök
ca 600 g strimlad kyckling
1 tsk olja
1 förp grytbas paneng curry (à 400 ml)
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Superenkelt, vilket det såklart är med en färdig sås/bas.

    Elenore

  • Så enkelt och gott!

    Lotta

  • Mycket gott. Tog i en rödlök också och en röd paprika för att få lite färg på rätten. Det här kommer absolut att stå på vår matsedel i fortsättningen

    Ann-charlotte

Näringsvärde per portion

Energi2295 KJ / 553 kCal
Fett18 g
Salt3.7 g
Kolhydrater53 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Variant på kyckling Massaman
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling i paneng curry
    Betyg 4.1 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kyckling med grön curry och nudlar
    Betyg 3.2 av 5.103 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad