Chiasylt med blåbär och ingefära

Betyg 3.4 av 5.
41 personer har röstat
2
Chiasylt med blåbär och ingefära

Nyttiga och exotiska chiafrön går att använda till så mycket mer än bara chiapudding. Exempelvis i denna rårörda sylt med blåbär, agavesirap och färsk ingefära. Resultatet är en inte lika fullt så söt sylt som traditionell blåbärssylt, men en spännande variant.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Chiasylt med blåbär och ingefära

Ingredienser

Ger 1 liten burk
3 dl  frysta (tinade) eller färska blåbär
2 msk  chiafrön
2 tsk  agavesirap
1 msk  finriven färsk ingefära

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Näringsberäkningen är räknad per msk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god, använde frusna bär, åt med yoghurt 🙂

Britta

2021-06-10

Inte gott! Hade den till gröten och fick verkligen kämpa för att äta upp den tråkigaste gröten någonsin. Hur kan blåbär bli så tråkigt?

Johanna

2020-07-03

Näringsvärde per portion

Energi132 KJ / 32 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater2 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Rårörda blåbär med chiafrön och kokos
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raw hallonsylt med chiafrön
Betyg 3.6 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och blåbärssmoothie med chiafrön och havredryck
Betyg 3.8 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smoothie med dadlar, blåbär och lime
Betyg 3.7 av 5.
33 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blåbärssylt
Betyg 3.6 av 5.
123 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frukostkakor med banan och blåbär
Betyg 4 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga