Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis
Mixa granola med dill och smör och skapa en botten till en fräsch crème gjord på färskost, morot och citron. Toppa cheesecakecrèmen med ansjovis och gräslök och du har en spännande förrätt eller lägg upp på ett vackert fat och ställ på buffébordet.
Ingredienser
4 portioner
Dillgranola
50 g smör
2 dl granola (gärna apple, orange & pumkin seed)
1/2 kruka dill
Cheesecakecrème
1/2 citron
2 dl grovriven morot (2 dl motsvarar ca 1 morot)
200 g färskost
2 msk vispgrädde (40 %)
salt och svartpeppar
Till garnering
125 g ansjovis
1/2 dl hackad gräslök
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri granola.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri färskost och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör glutenfri: välj glutenfri granola.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri färskost och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1770 KJ / 423 kCal
Fett32.2 g
Salt3.62 g
Kolhydrater23.4 g
Protein9.4 g
Kommentarer