Cheesecake med rabarberkompott och hallon

Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
6
Cheesecake med rabarberkompott och hallon

Är inte rabarber underbart så säg! Denna krämiga cheesecake utan tillsatt socker, med len rabarberfyllning är den perfekta efterrätten till vårens middagsbjudningar. Som kontrast till den krämiga fyllningen har cheesecaken en härligt ”crunchy” botten med smak av hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Cheesecake med rabarberkompott och hallon

Ingredienser

ca 15 bitar

Botten

smör (till formen)
100 g  hasselnötter
2   ägg
3/4 dl  sötströ

Rabarberkompott

1   gelatinblad
250 g  rabarber
1 msk  vatten
1 msk  flytande honung
2 msk  sötströ
1 dl  hallon

Fyllning

4   gelatinblad
2   ägg
2 dl  vispgrädde
3/4 dl  sötströ
400 g  färskost (av cream cheese-typ)
1 tsk  vaniljpulver

Till garnering

1   rabarberstjälk
250 g  färska hallon
1 tsk  finrivet limeskal

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofria produkter av smör, grädde och färskost.

Gör så här

Tips

Sockerfria sötningsmedel ger en mer koncentrerad söt smak och påverkar inte blodsockret på samma sätt som vanligt socker.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Hej Stefan! Svarar som min kollega nedan. :) Vanligtvis går det bra att frysa cheesecake. Just denna har vi inte testat så vi kan inte vara helt säkra. Ett tips är att tina upp den i kylen. Lycka till! Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2017-06-05

Kan man frysa in den?

Stefan

2017-06-05

Hej Malin! Vanligtvis går det bra att frysa cheesecake. Just denna har vi inte testat så vi kan inte vara helt säkra. Ett tips är att tina upp den i kylen. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-04-20

Näringsvärde per portion

Energi1093 KJ / 261 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater14 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Rabarbercocktail
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rabarberdessert
Betyg 1.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sangria med rabarber
Betyg 5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mammas rabarberpaj
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubb- och rabarberkompott
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklad rabarber och rädisa
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga