Cashew- och kokosglass med chokladsmak
Dessa ”magnum-pinnar” smakar som den gräddigaste gräddglass med djup chokladsmak – fast att innehållet är helt fritt från mjölk, grädde, raffinerat socker och ägg. Cashewnötter som mixas med kokosmjölk står i stället för den härliga krämigheten.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
4 portioner
75 g naturella cashewnötter
2 1/2 dl kokosmjölk
2 1/2 msk lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
1 - 2 msk kakao
70 g färska, urkärnade dadlar (gärna medjool)
Chokladöverdrag
2 dl kokosolja
1 dl lönnsirap
1 dl kakao
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Mixa helst glassen i en blender med hög effekt, det ger ett slätare och krämigare resultat.
Receptet på chokladöverdraget ger en stor sats, men det behövs för att kunna doppa hela pinnen. Ev rester kan sparas i kylen och användas igen.
Receptet på chokladöverdraget ger en stor sats, men det behövs för att kunna doppa hela pinnen. Ev rester kan sparas i kylen och användas igen.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegoda, fast jag doppade mina i riktig mörk choklad. Blev jättegott !
Sofia
2024-02-28