Mangobollar
Som nyttigare fika: gör egna mangobollar! Dessa rawfoodbollar är en typ av dadelbollar med torkad mango, cashewnötter, mandel, kokos och frisk smak av citron eller lime.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
30 st
100 g torkad mango
8 - 10 urkärnade färska dadlar
2 dl riven kokos
3 msk kokosolja
2 tsk finrivet citron- eller limeskal
1 krm salt
2 dl naturella cashewnötter
2 dl sötmandel
1 - 2 msk vatten
rostad riven kokos (att rulla bollarna i)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Rosta kokosen i torr het panna under omrörning ett par minuter tills kokosen får lite färg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket fräscha och goda, speciellt kylskåpskalla. Jag blandade både lime- och citronskal. Adderade även vaniljpulver vilket jag tycker blev supergott! 10 st enligt receptet men jag fick ca 20 och då var de ändå rätt stora. Jag använde den överblivna mangovätskan ist för vatten. Sparar även resten till smoothie. Synd bara att cashewnötter ska vara så fruktansvärt dyrt nu..🙄 Rent generellt sätt är det det ett ganska kostsamt recept. Tror det funkar fint att byta ut mandlar eller cashew mot tex solrosfrön, kanske man får öka på mängden kokosfett då eftersom de inte är lika feta.
Malena
2022-04-08Namnamnamnamn...
Isabelle
2021-03-11Kan man ersätta mandlarna på något sätt om man är allergisk?
Eva-maria
2021-03-07