Recept: Caesardressing
  • Recept
  • Lättlagat
  • Tid: Under 15 min

Caesardressing

69 röster

En god caesardressing blandar du enkelt ihop med en mixer och blir ett smarrigt tillskott till din sallad. Dressingen får sin smak av citron, dijonsenap, sardeller i filé och vitlök samt toppas med lite riven parmesan över den färdiga salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl rapsolja
  • 1 ägg
  • 2 - 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 2 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vatten
  • 1/2 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 krm salt
  • ev 1/2 - 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 romansalladshuvud
  • riven parmesanost

Så här gör du

  1. Mixa allt utom ost, olja och romansallad i en mixer eller med stavmixer.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning.
  3. Krydda med peppar, salt och ev vitvinsvinäger.
  4. Häll dressingen över den sköljda, skakade och rivna grönsalladen. Strö över en handfull riven eller flagad parmesanost.