Caesarsparris
Tillaga din sparris med inspiration av den klassiska caesarsalladen! De spänstiga sparrisarna sveps in i en ljuvlig dressing bestående bland annat av majonnäs och riven parmesan. Med de knapriga krutongerna är tillbehöret exemplariskt till köttet.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
Ingredienser
4 portioner
500 g grön sparris
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 dl riven parmesan
1 hackad sardellfilé
1 skalad och hackad vitlöksklyfta
1 msk sherry- eller äppelcidervinäger
brödkrutonger att toppa med
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Prova till: Lax, kycklinglårfilé eller oxfilé.
Har du lagat receptet?
Kommentarer