Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Brysselkål är en riktig favorit på julbordet, men är även gott till söndagssteken. Här har vi brynt brysselkålen i smör och låter den sedan koka i äppelmust, vinäger, lagerblad och en gnutta sirap. Persiljan på slutet gör det lilla extra.

Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Ingredienser

6 bufféportioner
500 g  brysselkål
2   gula lökar
3 msk  smör eller 2 msk rapsolja
1 1/2 msk  mörk sirap
2 tsk  äppelcidervinäger
2   lagerblad
3 dl  äppelmust
salt och svartpeppar
1   kruka persilja

Till servering

gärna revbensspjäll

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärde per portion exkl serveringstillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi515 KJ / 123 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Yunnan revbensspjäll med brysselkål och päron
Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkål
Betyg 3.9 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga