Blomkålsris i äpple-dijondressing med solrosfrö och gräslök

Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat
0
Blomkålsris i äpple-dijondressing med solrosfrö och gräslök

En fräsch och nyttig rätt som får smaklökarna att klinga! Blanda blomkålsris med solrosfrön, salt och peppar. Vänd ner en dressing gjord på vinäger, äppeljuice, senap och olja. Toppa med gräslök.

Blomkålsris i äpple-dijondressing med solrosfrö och gräslök

Ingredienser

4 portioner
1   kruka gräslök
1 msk  äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1 msk  konc äppeljuice
1 msk  dijonsenap
3 msk  olja
250 g  blomkålsris
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 dl  rostade solrosfrön

Till servering

stekt fisk eller champinjonburgare

För alla

Gör glutenfri: välj stekt fisk att servera till.
Gör laktosfri: välj stekt fisk (stekt i laktosfritt matfett eller olja) att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj stekt fisk (stekt i mjölkproteinfritt matfett eller olja) att servera till.
Gör äggfri: välj stekt fisk.

Gör så här

Näringsberäkningen är utan tillbehör.

Tips

Servera gärna till stekt fisk eller champinjonburgare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1065 KJ / 254 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Äpple- och blomkålssallad i yoghurt
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkål och morotssallad i tomat och basilikadressing
Betyg 2.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt blomkålsris med spenat, mandel och curry
Betyg 3.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blomkålstabbouleh med halloumi och valnötssås
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålssoppa med pizzabulle
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga