Blåbärssaft

Betyg 2.9 av 5.
18 personer har röstat
4
Blåbärssaft

Gör din egna, supergoda blåbärsaft som går lika bra att frysa in som att avnjuta direkt. Mixa ihop dina ingredienser och förvara några dygn i kylen innan du silar saften. Vips har du en hemmagjord, vacker saft att bjuda av!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Blåbärssaft

Ingredienser

2 l (konc saft)
1 kg  blåbär
1 msk  citronsyra
1   liter vatten
8 1/2 dl  socker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Ska man inte blanda ut denna saft med vatten vid servering? Den blev i alla fall väldigt blaskig när man gjorde det.

Sandra

2020-09-27

Hej Sandra! Ja, man ska blanda ut den färdiga, koncentrerade saften med vatten. Ta lite mindre vatten nästa gång så blir det inte så blaskigt.😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-09-28

Hej Maria! Bären behöver ej tinas och vattnet behöver ej kokas. Lycka till! Hälsningar Camilla

Redaktionen

2017-01-11

Jag undrar om man behöver koka vattnet innan man blandar det med blåbären? Jag har frysta blåbär, ska jag tina dem först?

Maria

2017-01-10

Testa liknande recept

Rårörd blåbärssaft
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blå blå drink
Betyg 3.1 av 5.
66 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Karinas citrondricka
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppelsaft
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älggrässaft
Betyg 4.2 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläderblomssaft
Betyg 4 av 5.
516 personer har röstat
Över 60 min att tillaga