Biscotti med choklad och citron
Glutenfria biscotti bakade med mandelmjöl. Grovhackad mörk choklad och finrivet skal av citron ger kakorna fin smak. Bli inte rädd om degen känns kladdig, det ska den vara. Skorporna kommer att bli knapriga och goda när de är klara.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
30 st
6 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
100 g hackad mörk choklad
finrivet skal av 1 citron
50 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg
Gör så här
Tips
Förvara biscottin i rumstemperatur i en lufttät burk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi364 KJ / 88 kCal
Fett6 g
Salt0.07 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Gjorde eget mandelmjöl av mandel med skalet kvar. Sk "fullkornsmandelmjöl". Blev superbra.
Birgitta
2024-01-20Kan tipsa om att byta ut bakpulver till 1/2 tsk bikarbonat, då smulade inte degen. Iofs smaksatte jag med saffran och mandelhack ist för choklad, men har gjort just det 2 gånger varav den ena med bikarbonat och de höll ihop, men inte med bakpulvret. Jag tog halva mängden socker också för jag ville ha dem mindre söta.
Sofie anita
2023-12-10Bytte ut rivet citronskal mot apelsin
Britt-marie
2022-01-14