Birgittas squashkaka
Birgittas squashkaka är en annorlunda kaka som passar för dig som inte gillar alltför söta efterrätter. Kakan har en härlig konsistens och passar utmärkt till kaffet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
1 kaka
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
200 g smör eller margarin
5 dl riven squash (5 dl motsvarar ca 500 g)
ev 2 dl russin
smör eller margarin till formen
För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl med Finax glutenfri mjölmix.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vilken god och saftig kaka! Det framgår inte av receptet om squashen ska fin- eller grovrivas men det kanske kvittar?! Jag finrev. Hade inte alla ingredienser hemma i tillräcklig mängd. Blandade därför olika mjölsorter, tog bara 1,5 dl socker, 150 g smör och 1 dl russin. Det blev jättebra och jag kommer nog att göra på samma sätt nästa gång!
Cina
2022-09-04Bytte ut till glutenfri mjölmix finax basmjöl ( laktosfria) och mjölkfritt margarin. Tog större form och skar i rutor. Så god!
Anneli
2022-08-28Alla som jag har bjudit på kakan har gillat den och vill ha receptet. Tips; gul squash, 2 liter form och viktigt håll koll på gräddningstiden. I min ugn var kakan klar på 50 min.
Ann-marie
2021-10-06