Eivors syltade squash och paprika
Eivors underbara recept passar utmärkt som komplement och smaksättare till många olika maträtter. De syltade squash- och paprikabitarna får en härlig konsistens och ljuvlig smak när du kokar dem i lagen bestående bland annat av senap och gurkmeja.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
1 sats
1 1/2 kg squash
5 paprikor i olika färger
2 1/2 l vatten
1 1/2 dl salt
3 dl ättiksprit (12%)
3 dl vatten
6 dl strösocker
1 1/2 tsk gurkmeja
1 msk senapsfrön
Atamon (se Tips)
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 1 sats.
Tips
Blanda gärna i Atamon för längre hållbarhet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Precis så gott som alla andra skrivit. Kommer göra det fler gånger. Stina
Stina
2023-09-08GOTT
Lainy
2023-08-11Så otroligt gott! Frisk smak som passar till det mesta och ett jättebra sätt att ta vara på alla grönsaker!
Anna
2022-09-24