Recept: Biffcurry med lime och cashewnötter
  • Recept
  • Enkel
  • Tid: Under 45 minuter

Biffcurry med lime och cashewnötter

73 röster

Biffcurry med lime och cashewnötter är en lätt måltid att tillaga och kokosmjölken för smaklökarna till Asien och currypastan bidrar till hettan. Den strimlade ryggbiffen sauteras hastigt innan den blandas med de övriga ingredienserna. Avnjut sedan detta ihop med rykande nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2015.

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 150 g sockerärter
  • 3 salladslökar
  • 1 msk ingefära
  • 1 tsk olja
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • 1 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
  • 1 lime
  • 60 g cashewnötter

Så här gör du

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla sockerärterna och salladslöken. Skala och riv ingefäran. 
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet.
  4. Tillsätt ingefära och currypasta och fräs någon minut. Häll på kokosmjölken och låt sjuda någon minut.
  5. Tillsätt ärter och salladslök i pannan. Smaka av med salt, peppar och pressad limesaft. 
  6. Strö över nötterna och servera med riset.

För alla:

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Soja och lite rostad kokos är väldigt gott till denna rätt.