Recept: Bästa på-landet-tårta
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Bästa på-landet-tårta

117 röster

Den här på-landet-tårtan kommer definitivt att bli en succé på födelsedagskalaset. Tårtan går snabbt att sno ihop och är obeskrivligt fluffig och mumsig med den underbara smaken från färska, nyplockade jordgubbar och söta hallon.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005.

Ingredienser

8 bitar

  • 3 färdigköpta tårtbottnar
  • 2 - 3 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 kvarg (à 250 g)
  • 250 g halvtinade hallon
  • 1 dl florsocker
  • 1 aprikospuré (barnmat)
  • 3 dl vispgrädde
  • bär till garnering

Så här gör du

  1. Lägg en av tårtbottnarna på ett fat, droppa den färskpressade apelsinjuicen över.
  2. Mixa kesellan med de halvtinade hallonen. Rör ner florsockret samt aprikospurén.
  3. Bre hälften av hallonkrämen på tårtbottnen, lägg på nästa botten och upprepa proceduren.
  4. Lägg slutligen på den sista bottnen (locket) och toppa med vispad grädde och generöst med favoritbär.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.