Barazek - sesamkakor

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
1
Barazek - sesamkakor

Barazek, sesamkakor från mellanöstern, ett spännande och annorlunda recept på kakor. Sesamkakorna, som du doppar i en sockerlag, får ett knaprigt täcke av sesamfrön och pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Barazek - sesamkakor

Ingredienser

55 st
3 dl  mannagryn
8 dl  vetemjöl
2 1/2 dl  socker
1 dl  torrmjölkspulver
1/2 msk  torrjäst för söta degar
ev 1/2 msk  mahlab (arabisk krydda, kan uteslutas)
300 g  rumsvarmt smör
2 1/2 dl  vatten
3 dl  sesamfrön
1 msk  smält smör
1 msk  sockerlag (se nedan)
1 1/2 dl  hackade pistagenötter (naturella)

Sockerlag

5 dl  socker
5 dl  vatten
1 msk  smält smör

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Verkligen goda kakor!

Birgitta

2016-10-13

Testa liknande recept

Nammoorah - mjuk mannagrynskaka
Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Basbousa - mannagrynskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu på arabiska
Betyg 2.4 av 5.
52 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Labneh med pesto och nötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kabsa - lamm och ris med kryddor från Mellanöstern
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga