Saftig banankaka

Världens godaste banankaka! Det här är en god och saftig banankaka som vi är många som har som favorit till fikat - vuxna och barn. Smeten rör du enkelt ihop med mogna mosade bananer och hackad choklad. Ät som den är eller servera med vaniljglass för extra mums.

Ingredienser
ca 12 bitar
75 g smör
smör eller matfett, samt ströbröd till formen
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 170 g)
1 tsk bikarbonat
Till servering
glass
pekannötter
Gör så här
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit för 12 bitar och utan glass och nötter till servering.
Energi1003 KJ / 240 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater36 g
Protein3 g
Kommentarer
För mycket av det goda med 100g choklad. Kommer att öka margarinet till 100g och lämna bort blockchokladen. Kommer att ha kardemumma, ingefära och kanel i smeten samt ha halva sockermängden av muscovadosocker. Allt för att öka smaken på kakan.
Elina
2025-07-12Riktigt fint grundrecept som är tacksamt att justera. Lägg gärna till hackad kanderat frukt och hackade rostade hasselnötter.
Caroline
2025-07-10Efter att ha läst kommentarerna nedan förstår jag varför jag inte längre hittar mitt favoritrecept på banankaka. Vad synd att ni tagit bort receptet med ingefära och betydligt mindre socker.
Helena
2025-06-29Hej Helena! Kan det vara receptet längre ner i kommentarerna du är ute efter? Det är både ingefära i och mindre socker. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
2025-06-30