Sockerkaka

Betyg 2.8 av 5.
142 personer har röstat
7
Sockerkaka

Mumsigt recept på fantastisk, klassisk sockerkaka. Du gör den mjuka kakan av bland annat mjölmix, socker och havrebaserad grädde. Perfekt att servera till fika!

Sockerkaka

Ingredienser

1 kaka
3 dl  naturligt glutenfri fin mjölmix
2 dl  strösocker
2 tsk  bakpulver
2 tsk  vaniljsocker
2 dl  havrebaserad grädde
1/2 dl  mjölkfritt flytande margarin
mjölkfritt margarin till formen
gluten- och mjölkfritt ströbröd till formen

Gör så här

Tips

Grundreceptet till 1 sockerkaka kan användas till 16 muffins eller 2 tårtbottnar.
Muffins kan fyllas med sylt, bär eller frukt och gräddas i muffinsformar i ca 12 minuter i
225°C.
För tårtbottnar hälls all smet i en smord och bröad rund form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) och gräddas i 175°C i ca 30 minuter. Dela kakan i två bottnar när den svalnat.

Sockerkakan kan smaksättas med t ex 1 tsk stötta kardemummakärnor eller rivet skal av ½ citron.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
142 personer har röstat

Kommentarer

Smpers fin mix är äggfri!

Eva

2013-07-19

ICA.se har ett recept på "Äggfri sockerkaka". Prova det istället.

Anne

2008-11-18

Jag undrar om man kan baka denna kaka med vanligt mjöl, grädde och margarin? Den jag vill bjuda är bara allergisk mot ägg.

Marie-louise

2007-09-21

Testa liknande recept

Havreflarn med vanilj och frukt eller bär
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetafylld biff med rödlök
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpakaka med limefrosting
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri köttfärspaj
Betyg 2.2 av 5.
98 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kardemummakaka
Betyg 3.8 av 5.
181 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chokladpannkakor med ingefärspäron
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga