Avokadopesto
Pesto på ett nytt sätt! Avokado, citron, basilika, vitlök, mandel och parmesan mixas till en slät pesto. Perfekt att servera på snittar, till bröd, tillsammans med sallad eller en god pastarätt.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
ca 3 dl
1 avokado
2 msk färskpressad citronjuice
1 kruka basilika
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl mandel
1 dl riven parmesan
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl kallt vatten
För alla
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1350 KJ / 323 kCal
Fett30 g
Salt1.52 g
Kolhydrater4 g
Protein9 g
Kommentarer