Äppelcheesecake
Baka vår magiska äppelcheesecake till kalas eller lyxig fikastund! Det är en fryst cheesecake med digestivebotten och kolaäpplen. Ringla över resterande kolasås med äppelbitar vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Ingredienser
10-12 portioner
Kolaäpplen
500 g röda äpplen (500 g motsvarar 3-4 äpplen)
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
2 msk smör
Botten
150 g smör
300 g digestivekex
300 g färskost
3 äggulor
1 1/2 dl strösocker
2 krm vaniljpulver
3 äggvitor
3 dl vispgrädde
Till servering
rostade hackade hasselnötter
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och vispgrädde.
Näringsvärdet är beräknat utan hasselnötter till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2802 KJ / 670 kCal
Fett45 g
Salt1 g
Kolhydrater60 g
Protein6 g
Kommentarer
Kolasås blev för rinnig. Hade nog ändå valt annan cheesecake nästa gång
Karolina
2024-03-04Vilken succé till nyår! Hela sällskapet tyckte om den. Jag använde pepparkakor till botten och riktig vanilj. Smidigt att göra dagen innan och förvara i frysen. Bra recept.
Felicia
2024-01-03Kokade kolasåsen med äpplena minst 15 minuter innan det tog ihop sig igen, blev väldigt rinnig efter kokning på 3 minuter. Men ack så god 😍
Elin
2022-02-11