Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Vegansk skärgårdssill av aubergine

En vegetarisk variant på klassisk skärgårdssill i en len och krämig sås gjord på vegansk crème fraiche, äggfri majonnäs och smakrik tångcaviar. Perfekt på julbordet, men lika god att servera på buffén vid påsk och midsommar. Tångkaviar hittar du bredvid annan rom och den smakar som stenbitsrom.

Ingredienser

  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl vegansk crème fraiche
  • 1 1/2 dl ägg-, laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 msk tångcaviar
  • 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 1 sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 3)

Näringsvärde per portion

Energi: 1487 kj / 356 kcal
Protein:2 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 15 g
Salt: 0,01 g

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och rör ihop med crème fraiche och majonnäs.
  2. Hacka dillen och blanda ner den och kaviaren i såsen. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  3. Låt Vegansillen rinna av och vänd ner i såsen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.