ICA-dietisten tipsar!

Nyttiga mellanmål

vid träning

Ska du träna? Se till att äta något både före och efter passet! ICA-dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois ger tips på bra mellanmål som håller sig fräscha i träningsväskan hela dagen.

För att få ett så bra träningspass som möjligt, med bästa möjliga återhämtning, behöver du äta i samband med träningen. Helst ska du äta både en timme före passet och – särskilt om du tränar hårt och ofta – direkt efter passet. Här är tips på mellanmål som innehåller det kroppen behöver som mest vid fysisk ansträngning: protein, kolhydrater och vätska. 

  • Smoothie på frukt och bär

    Gör en smoothie på morgonen och häll den i en termos. Supergott, supernyttigt och superenkelt! Testa gärna vår goda hallon- och avokadosmoothie med lime och ingefära.

    - Smoothie på frukt och bär

  • Banan och ett glas mjölk

    Tränar du på arbetstid? Då måste det gå extra snabbt och enkelt! Ät en banan och drick ett glas lättmjölk före/efter träning.

  • Rostade nötter och bär

    Nötter är en utmärkt källa till protein. Bär innehåller vitaminer, mineraler och kolhydrater. Genom att rosta blir det extra gott – här hittar du recept på rostade nötter & bär och träningsmix med kanelknäcke. Komplettera med vatten.

    - Rostade nötter & bär

    - Träningsmix med kanelknäcke

  • Kokt ägg och frukt

    Ägget bidrar med protein, frukten bidrar med kolhydrater (och självklart massor av vitaminer och mineraler också). Ett glas vatten till det och träningsmåltiden är hemma!

    - Koka det perfekta ägget.

  • Pannkaka i folie

    Hej och hå, ät en pankis eller två! Fyll pannkakorna med exempelvis skivad banan och cottage cheese, och linda in i aluminiumfolie. Här hittar du recept på pannkakssmet. Och glöm inte vattnet!

    - Grundrecept till plättar och pannkakor